Wobbelturnen

Wat is wobbelturnen?

Wobbelturnen is een mooi voorbeeld van speels leren. Het is een combinatie van evenwichtsoefeningen, samen leren spelen en bewegen. Een les wobbelturnen bestaat uit een actieve fase en passieve fase, waarin in– en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan. Wobbelturnen draagt bij tot een beter evenwicht, verbeteren van de grove motoriek, ontwikkelen van spierkracht en een goede tonus. Ook zal het een groter zelfvertrouwen bij kinderen opbouwen, vergroten van werkhouding en concentratie en linker– en rechterhersenhelft wordt gestimuleerd tijdens Wobbelen.

Wat is een wobbelboard?

Wobbelturnen gebeurt op een Wobbel. Het wobbel board heeft zijn oorsprong in de Waldorf-scholen. De eerste wobbelboarden bestaan sinds 2015. De Wobbel wordt volledig vervaardigd van natuurlijke materialen. (EKO wolvilt en Europees beukenhout). Het is mooi balansbord dat op speelse wijze het lichaamsbewustzijn, concentratie en zelfvertrouwen vergroot en evenwicht, lateralisatie en grove motoriek stimuleert.

De Wobbel stimuleert evenwicht en kracht, terwijl je er mee speelt. Wanneer je het bord gebruikt zal je lichaamsbewustzijn en evenwicht ondersteund worden. En ook zullen de verschillende spieren en spiergroepen worden versterkt door de bewegingen die je met het bord kan maken.

Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen als voor volwassenen en ouderen!

Voor wie?

Kinderen, jongeren, volwassenen, scholen, bedrijven

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze therapeuten.

Bij wie kan ik hiervoor terecht?