Tinneke Claes

Ergotherapeut
NAH-deskundige
Expert valpreventie
0474 / 45 04 24
info@tinnekeclaes.be
Groepspraktijk Samen Sterk
Leistraat 118
2460 Kasterlee

Op deze pagina vind je meer informatie over mijn aanbod voor cliënten.

Professional? Neem dan zeker ook een kijkje bij het aanbod voor professionals op deze website, hier vind je meer informatie rond mijn workshops valpreventie, process begeleidingen, …

Over mijzelf

Ik ben Tinneke Claes, sinds maart 2014 ben ik aan de slag als zelfstandige ergotherapeut in de thuiszorg. Ik heb 6 jaar als ergotherapeut in een woonzorgcentrum gewerkt, zowel bij valide ouderen als bij ouderen met een dementie problematiek, daarna ben ik 5 jaar leidinggevende geweest van het paramedisch team. Sinds 2018 nam ik de beslissing om mijn praktijk te laten groeien en werk ik daarnaast bij Zewopa vzw als collectief begeleider in wijkcentrum De Gagel in Herentals. Als ergotherapeut zorg ik ervoor dat je mits aanpassingen, hulpmiddelen en/of nieuwe strategieën opnieuw kunt participeren in het dagdagelijks leven zowel op woon-, werk als vrijetijdsgebied. Als expert valpreventie bij ouderen en deskundige niet aangeboren hersenletsels kunnen ouderen en personen met NAH bij mij terecht.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Valpreventie

Wist je dat… Eén op drie 65+’ers minstens één keer per jaar valt?
De helft van de 80+’ers minstens één keer per jaar valt? Gelukkig kan valpreventie hierbij helpen.

NAH (niet aangeboren hersenletsels)

Een NAH is een hersenletsel, opgelopen na de geboorte. Dit kan door een ongeval, een beroerte, een tumor, zuurstoftekort of infectie/ontsteking. Een NAH-deskundige is een therapeut die na zijn/haar basisopleiding een specifieke opleiding, meestal een erkend postgraduaat, volgde om zich verder te verdiepen in de NAH-problematiek.

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij meerdere stoornissen in het cognitieve functioneren samen optreden. Cognitieve functies zijn onder meer: het geheugen, het leervermogen, het taalgebruik en het kunnen begrijpen en uitvoeren van complexe en dagelijkse handelingen.

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Geriatrische problematiek
Dementie
Dwarslaesie
Handproblematiek
Depressie
Reumatoïde artritis

Mijn praktijk

Groepspraktijk Samen Sterk
Leistraat 118
2460 Kasterlee