Sofie Van Etterbeeck

Ergotherapeut
0476/91 53 85
sofie@ergopraktijk.be
Therapie gebeurt in de praktijk, thuis of op school.

Stationsstraat 71
2235 Westmeerbeeck

Mijn naam is Sofie. Heb je een vraag voor mij? Twijfel dan niet om mij te contacteren.

Over mijzelf

Sinds 1997 ben ik werkzaam als ergotherapeute. Mijn werkervaring begon in de fysische revalidatie bij bejaarden. Daarna breidde ik mijn kennis uit naar de wereld van de mobiliteitshulpmiddelen, en bij mijn laatste werkgever werkte ik met volwassenen en kinderen met een visuele beperking. Omdat werken met kinderen zo boeiend is, ben ik eind 2015 gestart met de zelfstandige praktijk Ergovisus. In juni 2016 behaalde ik een getuigschrift postgraduaat ‘Methodische behandelingsconcepten bij leer- en ontwikkelingsproblemen’ aan de PXL Hasselt. Verder specialiseerde ik mij in CO-OP, een behandelmethode in eerste instantie opgezet voor kinderen met DCD, als ook in sensorische integratietherapie, waar ik mij momenteel nog volop in verdiep door het volgen van opleidingen. Naast mijn beroepsleven ben ik mama van 3 opgroeiende kinderen, die mij samen met mijn man inspireren om mijn dromen te verwezenlijken.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Sensorische informatieverwerking

We hebben verschillende zintuigen waarmee we allerlei dingen waarnemen. Sensorische integratie of informatieverwerking is een moeilijk woord dat staat voor de prikkelverwerking van onze zintuigen.

Psychomotorische therapie

Psychomotoriek speelt een grote rol in de ontwikkeling van baby tot volwassenen. Het begrip ‘psychomotoriek’ maakt duidelijk dat er een verbinding is tussen onze voortbeweging of een handeling aan de ene kant en onze psyché of persoonlijkheid aan de andere kant.

CO-OP & Oplossingsgericht werken

CO-OP staat voor “Cognitive Orientation to daily Occupational Performance” en is ontwikkeld door een groep Canadese onderzoekers onder leiding van Helene Polatajko. Een gespecialiseerd ergotherapeut kan je verder helpen met meer informatie & behandeling.

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

Leer- en ontwikkelingsproblemen: DCD, ADHD, ADD,…
Sensorische integratie
CO-OP bij kinderen met DCD (of andere problematieken)
Psychomotoriek
Voorbereidend schrijven en/of schrijfproblemen
Fijn-motorische vaardigheden
Rekenen
Dactylo

Mijn praktijk

Therapie gebeurt in de praktijk, thuis of op school.

Stationsstraat 71
2235 Westmeerbeeck