Nele Hostie

Ergotherapeut
0468/22.52.06
nelehostie@gmail.com
REGIO Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Keerbergen, Tremelo, Aarschot, Betekom, Begijnendijk
Grootlo, Schriek, Grasheide, Pijpelheide, Putte, Booischot, Heist-op-den-Berg

Hallo, ik ben Nele Hostie. Heb je een vraag voor mij? Twijfel dan niet om mij te contacteren.

Bezoek hier mijn eigen website

Over mijzelf

in 2002 behaalde ik mijn bachelordiploma ergotherapie aan de Vesalius Hogeschool te Gent. Daarna volgde ik, gedurende anderhalfjaar, een posthogeschoolvorming aan de Hogeschool Hasselt over de educatieve benadering van personen met een autismespectrumstoornis om een betere auti-aanpak toe te passen, om GON-begeleiding type 9 op te starten en verder uit te bouwen. In 2009 volgde ik een basiscursus aan de Thomas More Hogeschool Geel over de bewegingspedagogiek gebaseerd op het werk van Veronica Sherborne. Ondertussen heb ik al verschillende jaren ervaring als ergotherapeute, waarvan verschillende jaren bij kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen, zowel binnen het BuBaO en BSO als binnen een ambulant revalidatiecentrum. Daarnaast heb ik ervaringen opgedaan rond woningaanpassing, VAPH-dossiers en rolstoel- en hulpmiddelenadvies binnen verschillende organisaties. Sinds 2016 werk ik als ergotherapeute in een klein, huiselijk en gezellig woon-zorgcentrum, waar ik de zelfredzaamheid van de bewoners zo lang mogelijk optimaal probeer te houden. Ik ben erkend door FOD gezondheid en ben lid van het Vlaams ergotherapeutenverbond.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Valpreventie

Wist je dat… Eén op drie 65+’ers minstens één keer per jaar valt?
De helft van de 80+’ers minstens één keer per jaar valt? Gelukkig kan valpreventie hierbij helpen.

Sherborne

Sherborn is een bewegingspedagogiek/methode, ontwikkeld door Veronica Sherborn. Sherborn stimuleert Baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen om een positief zelfwaardegevoel te ontwikkelen.

Psychomotorische therapie

Psychomotoriek speelt een grote rol in de ontwikkeling van baby tot volwassenen. Het begrip ‘psychomotoriek’ maakt duidelijk dat er een verbinding is tussen onze voortbeweging of een handeling aan de ene kant en onze psyché of persoonlijkheid aan de andere kant.

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij meerdere stoornissen in het cognitieve functioneren samen optreden. Cognitieve functies zijn onder meer: het geheugen, het leervermogen, het taalgebruik en het kunnen begrijpen en uitvoeren van complexe en dagelijkse handelingen.

Auti-coaching

Een Auti-coach begeleidt en ondersteunt kinderen, jongeren of volwassenen met autisme in hun dagelijks leven. Door de brede kijk van de Auti-coach helpen we zowel op school, als thuis, bij het zoeken of uitoefenen van werk, jeugdbewegingen of vrijwilligersorganisaties, …

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

Je kan bij mij terecht voor:

1. Ouderen:
• Valpreventie
• Woningaanpassingen
• Dementie
• Fixatiearme thuiszorg
• Ondersteuning mantelzorger

2. Kinderen:
• Onwikkelings- en leerstoornissen
• Auti-coach
• Een typmethode bedoeld voor kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, dyslexie, dysorthografie en autismespectrumstoornis die het vaak heel moeilijk hebben om te schrijven.
• hoe leren studeren (plannen, organiseren, structureren, zelfstandig leren werken)
• Fijn motorische vaardigheden
• Grafomotoriek en schrijfmotoriek
• Rekenproblemen
• Visueel-ruimtelijke vaardigheden
• Sherborne

3. Vormingen op maat

Mijn praktijk

REGIO Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Keerbergen, Tremelo, Aarschot, Betekom, Begijnendijk
Grootlo, Schriek, Grasheide, Pijpelheide, Putte, Booischot, Heist-op-den-Berg