Manon Mercier

Ergotherapeut en Psychomotorisch therapeut
0498130679
info@ergoezel.be
ErgoEzel Hoogstraat 76
2570 Duffel

Hallo,

Ik ben Manon. Heb je een vraag voor mij? Twijfel dan niet om mij te contacteren.

Bezoek hier mijn eigen website: www.ergoezel.be

Over mijzelf

Ik hou van uitdagingen, gedreven, geduldig, empathisch, creatief, perfectionistisch, avontuurlijk, leergierig, zacht. Al sinds mijn kinderjaren heb ik een grote liefde voor mens, dier (ezels), natuur en beweging. In 2013 studeerde ik af als ergotherapeut aan de Vives Hogeschool, bij het Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy schoolde ik me bij in het therapeutische werk met ezels. Sinds 2018 richtte ik de ergotherapiepraktijk ErgoEzel op waar de individuele ergotherapiesessies geassisteerd worden door vijf beestig leuke ezels (Hermes, Adonis, Modest, Liselotte en Bozerik) In 2021 behaalde ik het diploma psychomotorisch therapeut aan UGent zodat ik nog meer de verbinding kan leggen tussen het psychische aspect en het motorische aspect van ieder individu.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Ergotherapie en ezels

Ezels zijn niet alleen erg slim maar hebben ook een sociaal, trouw en leergierig karakter.  Ze zijn daarom dan ook erg geschikt om in te zetten in een therapiesituatie.

Sherborne

Sherborn is een bewegingspedagogiek/methode, ontwikkeld door Veronica Sherborn. Sherborn stimuleert Baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen om een positief zelfwaardegevoel te ontwikkelen.

Psychomotorische therapie

Psychomotoriek speelt een grote rol in de ontwikkeling van baby tot volwassenen. Het begrip ‘psychomotoriek’ maakt duidelijk dat er een verbinding is tussen onze voortbeweging of een handeling aan de ene kant en onze psyché of persoonlijkheid aan de andere kant.

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

Ergotherapie met assistentie van ezels
– Communicatie en sociale vaardigheden
– We vertrekken vanuit de non-verbale communicatie, die zeer duidelijk af te lezen is bij de ezels die de sessies assisteren) en gaande weg vertalen we deze gedragingen naar “mensentaal” verbale communicatie
– Emotieregulatie
– Spanningsregulatie
– Zelfwaarde
– Zelfredzaamheid probleemoplossend denken

Psychomotorische therapie
– Fijn motorische vaardigheden
– Schrijfmotoriek
– Planning
– Impulsbeheersing
– Lichaamsbesef, lichaamsplanning en lichaamsidee

Doelgroep
– Kinderen vanaf 6jaar
– Adolescenten
– Jongvolwassenen
– DCD
– ASS
– ADHD
– Hoogsensitief
– CD

Mijn praktijk

ErgoEzel Hoogstraat 76
2570 Duffel
Therapie gaat door in de praktijk
Afhankelijk van de hulp vraag kan ook aan huis voor zelfredzaamheidstraining en schrijfmotoriek.