Inge Adriaenssens

Ergotherapeut
Sensorisch integratietherapeut
0476/73.76.14
Inge@ergopraktijk.be
Praktijk
Lakstraat 107
2431 LAAKDAL

Hallo, ik ben Inge. Heb je een vraag voor mij? Twijfel dan niet om mij te contacteren.

Over mijzelf

In 1987 studeerde ik af als ergotherapeute aan de Arteveldehogeschool te Gent. In 2007 haalde ik mijn diploma ‘sensorische integratietherapeute’ bij Insight in D-Bonn. Dit was voor mij de meest inspirerende opleiding die ik ooit volgde en kan ik zowel bij kinderen als volwassenen en bejaarden toepassen. Ook het werken met de cognitief therapeutische oefeningen volgens Perfetti sluit daar voor mij nauw bij aan: Bewegingen en handelingen leren (bv. na NAH) op een correcte manier, met zo weinig mogelijk energie. Daarnaast volgde ik nog allerlei andere opleidingen en vormingen (zie onderaan). Mijn werkervaring begon in de psychiatrie (1987). Daarna werkte ik in 2 revalidatiecentra met kinderen (1988 – 1992), in revalidatiecentra in Duitsland voor volwassenen vnl. met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) (1992 – 1995), in woonzorgcentra (1995-1998 en 2010 – 2017), in scholen als zorgcoördinator (2000 – 2006) In 1998 ben ik met mijn eigen praktijk gestart en daar werk ik nog steeds enorm graag in.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Sensorische informatieverwerking

We hebben verschillende zintuigen waarmee we allerlei dingen waarnemen. Sensorische integratie of informatieverwerking is een moeilijk woord dat staat voor de prikkelverwerking van onze zintuigen.

Psychomotorische therapie

Psychomotoriek speelt een grote rol in de ontwikkeling van baby tot volwassenen. Het begrip ‘psychomotoriek’ maakt duidelijk dat er een verbinding is tussen onze voortbeweging of een handeling aan de ene kant en onze psyché of persoonlijkheid aan de andere kant.

Perfetti methode

Aan de basis van dit concept ligt Professor Carl Perfetti, een Italiaanse neuropsychiater. Hij gaat ervan uit dat revalidatie een leerproces is onder pathologische omstandigheden. Tijdens de therapie wordt gekeken naar waar er bewegingsmogelijkheden zijn, al dan niet met begeleiding van de therapeut.

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

– Sensorische integratie/informatie verwerken
– Motoriek (fijne motoriek, handvaardigheid, schrijven, tekenen, dagelijkse handelingen zoals eten, drinken, aankleden, …)
– Leren- en zich ontwikkelen(DCD, NLD, ADHD, ADD, ASS, dyscalculie …)
– Rekenen
– Typen

Mijn praktijk

Praktijk
Lakstraat 107
2431 LAAKDAL