Filip Schepens

Ergotherapeut
0474/46.31.60
info@ergo-droom.be
Praktijk – ERGO-DROOM
Achilles Musschestraat 83
GENT 9000

Hallo, Ik ben Filip. Heb je een vraag voor mij? Twijfel dan niet om mij te contacteren.

Bekijk mijn eigen website:

ergodroom

Over mijzelf

Ik ben Filip Schepens, zelfstandige Ergotherapeut bij Ergo-Droom. Toen ik afgestudeerd was, deed ik ervaring op als ergotherapeut in het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis Gent. Hierna werkte ik als ergotherapeut in verschillende scholen in het buitengewoon onderwijs alsook in verschillende Multi Functionele Centra, (toenmalige Medische Pedagogische Instituten). Ik behaalde het postgraduaat “Arbeidsbegeleider/jobcoach” op de Hogeschool Gent, en werkte 14 jaar als arbeidsbegeleider/jobcoach in het maatwerkbedrijf (sociale werkplaats) Ateljee VZW. Ik deed ook een vervangingsopdracht als praktijkdocent ontwikkelingsstoornissen in de opleiding Ergotherapie op HoGent. Ik volgde de afgelopen jaren meerdere post-graduaten (zowel aan KU Leuven, UGent, als PXL Hasselt), en verschillende bijscholingen en opleidingen Ik ben als zelfstandig ergotherapeut ook verbonden met de Britsh School of Brussels. Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen om Ergotherapie op de kaart te zetten door me te engageren voor onze beroepsvereniging het “Vlaamse Ergotherapeutenverbond”. Ik maak deel uit van de “Deelkring van zelfstandige ergotherapeuten Oost-Vlaanderen” In mijn vrije tijd ben ik trainer van een voetbalploeg voor jongeren met Cerebrale Parese bij FC Rooigem Gent.

Specifiek aanbod waarvoor je bij mij terecht kan

Psychomotorische therapie

Psychomotoriek speelt een grote rol in de ontwikkeling van baby tot volwassenen. Het begrip ‘psychomotoriek’ maakt duidelijk dat er een verbinding is tussen onze voortbeweging of een handeling aan de ene kant en onze psyché of persoonlijkheid aan de andere kant.

Jobcoaching

Een job uitvoeren geef vele voordelen. Het zorgt voor een inkomen, sociaal contact, zinvolle dagbesteding, eigenwaarde, bijdrage aan de maatschappij, …

Maar voor mensen met een beperking, of na een ongeval, is het zoeken van een job niet altijd gemakkelijk. Een ergotherapeut kan je hierbij hepen en ondersteunen.

Waarvoor kan je nog bij mij terecht ?

ERGOTHERAPIE ZOWEL IN DE PRAKTIJK ALS AAN HUIS
LEER- & ONTWIKKELINGSSTOORNISSEN
CEREBRALE PARESE
WONING- & WERKPLAATSAANPASSINGEN
ARBEIDSBEGELEIDING (Jobcoaching)
PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN
RUGHYGIËNE

– Kleuter- & Schoolse vaardigheden
– Grof- & fijn-motorische vaardigheden
– Werkhouding & schrijfmotoriek
– Rekenvaardigheden
– Visueel-Ruimtelijke Vaardigheden
– Leren Leren (plannen, organiseren, structureren, zelfstandig leren werken)
– Ontwikkelingsstoornissen (DCD, ASS, ADD, ADHD…)
– Leerstoornissen van kinderen/jongeren
– Arbeidsbegeleiding (vinden of aanpassen van een job)
– Woning- & Werkplaatsaanpassingen.
– Activiteiten van Dagelijks leven
– Rughygiëne
– Psychiatrische Problemen (Depressie, Burn-Out, verslaving, OCD, …)
– Ergotherapeutisch Advies

Mijn praktijk

Praktijk – ERGO-DROOM
Achilles Musschestraat 83
GENT 9000